FESTIVAALI-INFO

Kaikki liput vaihdetaan rannekkeisiin, joilla on rajaton kulku festivaalialueelta sisään ja ulos. Rannekkeet ovat henkilökohtaisia ja ne kiinnitetään noudon yhteydessä. Rannekkeita ei voi noutaa muille kuin itselleen. Samaa ranneketta ei voi käyttää useampi henkilö.

Lippuun tulostunutta asiakkaan nimeä ei tarkisteta rannekkeenvaihdon yhteydessä. Varauduthan todistamaan täysi-ikäisyytesi rannekkeenvaihdossa.

Kesärauha-lippu tulee vaihtaa rannekkeeseen ennen porteille saapumista. Voit vaihtaa Kesärauha-lippusi rannekkeeseen Forum Marinumin edustalla olevalla Kesärauha pisteellä tai Kesätorilla Turun keskustassa. Ruuhkien välttämiseksi suosittelemme rannekkeenvaihtoa ennen festariviikonloppua!

Rannekkeenvaihto

KESÄKATU (Kristiinankatu 5)
Ke 4.8. klo 12-19
To 5.8. klo 12-19
Pe 6.8. klo 12-19

FORUM MARINUM (Linnankatu 72)
Pe 6.8. klo 13.30-23
La 7.8. klo 12.30-23
Su 8.8. klo 12.30-21

Festivaalin aikana rannekkeenvaihto tapahtuu Forum Marinumin pihalla, osoitteessa Linnankatu 72. Huomioithan että festivaalin portilla ei ole ollenkaan rannekkeenvaihtoa, joten lippu tulee vaihtaa rannekkeeseen ennakkoon Kristiinankadun pisteessä, osoite kristiinankatu 5 tai Forum Marinumilla festivaalin aikana.

Mikäli ostit upgrade-lipun sunnuntaille tulee sinun esittää myös kesälle 2020 ostettu lippu rannekkeenvaihdon yhteydessä, jossa lippusi vaihdetaan joko 2 päivän tai 3 päivän rannekkeeseen. Myös upgrade-liput ovat henkilökohtaisia.

Kesärauhan ikäraja on K18. Kielto koskee myös sylivauvoja. Valmistaudu todistamaan ikäsi.

Terveys ja turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää ja seuraamme aktiivisesti viranomaisten suosituksia sekä yleisötapahtumille laadittuja yhteisiä ohjeita. Toimenpiteillämme pyrimme tekemään festivaaliin osallistumisesta niin turvallista kuin mahdollista.

TURVATARKASTUS

Porteilla tehdään turvatarkastus. Järjestyksenvalvoja tekee lopullisen päätöksen siitä, saako esinettä ottaa festivaalialueelle.

Festivaali-alueelle ei saa ottaa:
Omia juomia. Oman vesipullon voit täyttää tapahtuma-alueella vesipisteeltä.
Toisen henkilön vahingoittamiseen soveltuvia tai turvallisuutta vaarantavia sekä laittomia esineitä ja aineita, kuten terävät veitset, huumausaineet, monitoimityökalut, palo- ja räjähdysvaaralliset kemikaalit, soihdut, aseet ja muut vastaavat yleisesti vaaraa aiheuttavat esineet.
Turvatarkastuksessa tavatuista laittomista esineistä ja aineista ilmoitamme poikkeuksetta poliisille.
Aurinko- ja sateenvarjot, teltat, katokset, retkipöydät ja muut vastaavat tavarat, jotka voivat aiheuttaa näkemäesteen tai kompastumisvaaran muulle yleisölle.
Särkyvät lasiesineet, jotka voivat aiheuttaa vahinkoja rikkoutuessaan
Lemmikkieläimiä, poislukien avustaja- tai työkäytössä olevan koiran.

Festivaali-alueelle saa ja kannattaa ottaa:

 • Tyhjän vesipullon
 • Piknik-viltin tai pienen retkijakkaran
 • Särkymättömät piknik-aterimet
 • Säänmukaiset varusteet ja sadetakin
 • Kasvomaskeja

Festivaalin yhteydessä on käytössä narikka.
Mikäli tarvitset mukaasi tarvikkeita joiden turvatarkastamisen suhteen olet epävarma, voit ottaa yhteyttä ja tiedustella asiaa jo etukäteen sähköpostitse: palaute@kesarauha.fi

Häirintätilanteet

Kesärauha on syrjintävapaa festivaali ja liputamme tasa-arvon puolesta. Emme hyväksy minkäänlaista häirintää esimerkiksi sukupuolen, etnisen taustan, ihonvärin tai seksuaalisen suuntautumisen vuoksi. Mikäli kohtaat festivaalialueella ahdistavaa tai muuten epäsopivaa tai epäilyttävää käytöstä, kerrothan siitä heti järjestyksenvalvojalle.

Festivaalin aikana on aina mahdollista lähestyä ketä tahansa Kesärauhan työntekijää tai järjestyksenvalvojaa, mikäli kohtaat ongelmia. Kesärauhalla on myös nimitetty häirintäyhdyshenkilö, joka tukee häirintätilanteiden selvittämisessä ja jolle voi laittaa viestiä osoitteeseen: palaute@kesarauha.fi.

TERVEYSTURVALLISUUS

Seuraamme aktiivisesti viranomaisten suosituksia sekä yleisötapahtumille laadittuja yhteisiä ohjeita. Toimenpiteillämme pyrimme tekemään festivaaliin osallistumisesta niin turvallista kuin mahdollista.

Kesärauhan toimenpiteet:

 • Tapahtuma-alue on todella väljä suhteessa kävijämäärään, joka mahdollistaa etäisyyksien pitämisen seurueiden välillä.
 • Alueella on tehostettu siivousta niin pöytien desinfioinnin kuin wc-alueiden siivoamisessa.
 • Palvelupisteitä ja wc-alueita on pyritty lisäämään niin, ettei tungosta pääsisi syntymään.

Tätä odotamme kävijöiltämme:

 • Kaikki on tervetulleita Kesärauhaan paitsi korona, joten saavuthan tapahtumaan ainoastaan terveenä. Jos epäilet koronavirustartuntaa tai sinulla on siihen sopivia oireita, hakeudu testiin. Voit tehdä oirearvion Omaolo.fi -palvelussa.
 • Koko tapahtuma-alue on ulkotilaa. Suosittelemme kuitenkin käyttämään kasvomaskia jonottaessa ja tilanteissa, joissa etäisyyksien pitäminen ei ole mahdollista.
 • Huolehdi hyvästä käsihygieniasta. Alueelta löytyy runsaasti käsienpesupisteitä sekä käsidesiä.
 • Suosittelemme kortti- ja lähimaksua käteisen sijaan.

Invataksilla on mahdollisuus saapua pääportin läheisyyteen Turun linnalle (Linnankatu 80). Huomioithan kuitenkin ettei pääportilla ole rannekkeenvaihtoa, joka tapahtuu Forum Marinumilla. Forum Marinumilta on noin 300 metrin matka festivaalin pääportille.

Kesärauhan tapahtuma-alue on kokonaisuudessaan ulkotilaa, joka on pääosin nurmikkoa ja hiekkapolkuja. Festivaalilavoista Linnalava sekä Cuitulava sijaitsevat asfaltoidulla alueella. Alueella on myös joitain portaita.

Päälavan sekä Linnalavan yhteydessä on katsomokoroke. Muilla lavoilla keikkojen katsominen tapahtuu muun yleisön joukossa.

Pyörätuoliasiakkaat ja muut avustajaa tarvitsevat erityisryhmät (esim. näkövammaiset) tarvitsevat normaalin pääsylipun. Myös avustaja tarvitsee festivaalille sisäänpääsyyn rannekkeen. Avustaja saa aina rannekkeensa rannekkeenvaihtopisteeltä. Mikäli olet tilannut Ticketmasterista avustajalipun, voi avustaja käydä itsenäisesti vaihtamassa lippunsa rannekkeeseen rannekkeenvaihtopisteellä. Mikäli et ole hankkinut avustajalippua tai avustajasi vaihtuu festivaalipäivinä, niin olethan yhteydessä ennakkoon festivaalitoimistolle käytäntöjen varmistamiseksi osoitteeseen: . Suosittelemme ottamaan mukaan todistuksen avustajan tarpeesta. Dokumenttina käy esimerkiksi EU:n vammaiskortti.  

Kesärauhasta löytyy myös invavessa jokaiselta WC-alueelta sekä katomokorokkeiden läheisyydestä. Erityisryhmille suunnattujen vessojen ovissa on kyltti, jossa kerrotaan pyörätuoliasiakkaiden, muiden invalidien sekä vessapassin omistavien henkilöiden olevan oikeutettuja ohittamaan mahdollinen jono. 

Vastaamme mieluusti aihetta koskeviin tarkentaviin kysymyksiin: info@kesarauha.fi

1 pv (PE, LA tai SU) 75 € Sunnuntai-lippuja vielä jäljellä!

2 pv (PE-LA, LA-SU tai PE+SU) 99 € Loppuunmyyty!

3 pv (PE-LA-SU) 125 € Rajallinen erä myynnissä!

Tapahtuman porteilla ei ole lipunmyyntiä eikä rannekkeenvaihtoa. Lipunmyynti on jäljellä olevien pääsylippujen osalta avoinna Ticketmasterin myyntisivulla ja kaikissa Ticketmasterin palvelupisteissä niiden aukioloaikojen puitteissa, niin kauan kun lippuja on saatavilla. 

Sunnuntain upgrade-lippujen myynti on päättynyt 31.5.2021.

Peruuntumisien takia sunnuntai-liput on mahdollista palauttaa 31.7.2021 mennessä osoitteessa: bit.ly/lipunpalautus.

Huomioithan, että palautus koskee ainoastaan yhden päivän sunnuntain päivälippua, ei sunnuntain upgrade-lipputyyppiä.

Kesärauha tekee yhteistyötä Pidä Saaristo Siistinä Ry:n kanssa. Lipun oston yhteydessä voit maksaa lisäksi mielesi mukaan joko Rantarauha- tai Saaristorauha lisän, joista saatu tuotto maksetaan lyhentämättömänä Itämeren suojelutyöhön.

Kesärauhan akkreditointi on päättynyt vuoden 2021 osalta. Mikäli sinulla on kysyttävää akkreditointiin liittyen niin voit olla yhteydessä festivaalitoimistoon sähköpostitse info@kesarauha.fi 

Akkreditointipiste Forum Marinumilla on auki: 

Pe 6.8. klo 9-21

La 7.8. klo 12.30-21

Su 8.8. klo 12.30-18

Kesärauhan pääportilta löytyy vapaaehtoinen narikka, hinta 3€ / asiakas. Lisäkäynnit 1€.

Narikka avautuu samaan aikaan tapahtuma-alueen kanssa ja sulkeutuu aamuyöllä ohjelman päätyttyä.

LÖYTÖTAVARAT

Festivaalin aikana voit tiedustella löytötavaroita narikasta.

Festivaalin jälkeen löytötavarat toimitetaan Turun Löytötavarapalveluun ja voit tiedustella niitä puhelimitse numerosta 0600 03391.

Tule osaksi festivaalitiimiä tekemään Kesärauhaa historialliselle Turun linnanpuiston alueelle

KESÄRAUHA (6.-8.8.2021) on vaihtoehto- ja indiemusiikin festivaali, jota juhlitaan tänä vuonna historiallisessa Turun linnanpuistossa. Tarjoamme vapaaehtoisille vaihtelevia tehtäviä oman mielenkiinnon ja osaamisen mukaan. Vapaaehtoisena toimimiseen ei vaadita aiempaa kokemusta tai koulutusta. Arvostamme tiimityöskentelytaitoja, joustavuutta, reipasta toimeentarttumista ja festarifiilistä!

Vapaaehtoiset sitoutuvat tekemään ennalta sovitut vuorot, joiden kestot vaihtelevat tehtävistä riippuen. Kaikki vapaaehtoisemme ovat Kesärauhan puolesta vakuutettuja.

Kesärauhassa vapaaehtoisena toimiminen on palkatonta ja vastikkeetonta. Kiitokseksi arvokkaasta panoksesta tarjoamme lämpimän ruoan vuoron aikana, Kesärauha-paidan sekä yksilöllisen todistuksen vapaaehtoisena toimimisesta festivaalilla ja pääsyn Kesärauhan karonkkaan. Vapaaehtoisten yhteisestä (etä)infotilaisuudesta ilmoitetaan myöhemmin.

Kesärauhalla ei ole mahdollisuutta tarjota majoitusta ulkopaikkakuntalaisille. Huomioithan, että festivaalin ikäraja on K18 ja edellytämme täysi-ikäisyyttä myös vapaaehtoisilta.

Kesärauha on syrjintävapaa festivaali ja liputamme tasa-arvon puolesta. Emme hyväksy minkäänlaista häirintää esimerkiksi sukupuolen, etnisen taustan, ihonvärin tai seksuaalisen suuntautumisen vuoksi.

Hakemuksia aletaan käsittelemään välittömästi niiden saavuttua, mutta odotathan kärsivällisesti yhteydenottoamme. Vastaamme kaikille hakemuksen lähettäneille. Pidä silmällä varmuuden vuoksi myös roskapostia!

Kysymyksiä vapaaehtoistoimintaan liittyen voi lähettää osoitteeseen: fanny.kesarauha@gmail.com

Haku on auki 7.7.2021 asti.

TÄYTÄ HAKEMUS

info@kesarauha.fi
www.kesarauha.fi
www.facebook.com/kesärauha
www.instagram.com/kesärauha
https://www.facebook.com/events/2820205614724623/

Suosittelemme saapumaan alueelle jalan, pyörällä tai julkisilla kulkuneuvoilla.

KÄVELLEN

Festivaalialueena toimiva Turun linnan puisto sijaitsee noin 3,5 kilometrin päässä Turun keskustasta. Alueelle voi saapua joen rantaa pitkin.

POLKUPYÖRÄLLÄ

Pääset kätevästi festivaalialueelle omalla pyörällä. Kesärauhan maksuton itsepalvelu-periaatteella toimiva pyöräparkki sijaitsee Forum Marinumilla, osoitteessa Linnankatu 72. Huomioithan, että pyöräparkki ei ole vartioitu ja Kesärauha ei vastaa parkkiin jätetyistä pyöristä. Polkupyörän parkkeeraus ei ole mahdollista Turun linnan pihamaalle tapahtuman aikana.

KAUPUNKIPYÖRÄT JA SÄHKÖPOTKULAUDAT

Lähimmät kaupunkipyöräasemat löytyvät Forum Marinumin edustalta.

Lisätietoa kaupunkipyöristä: https://www.foli.fi/fi/kaupunkipyorat

Mikäli käytät sähköpotkulautoja, jätäthän sen jo Forum Marinumille pyöräparkin yhteyteen. Muista myös huomioida muut kulkijat ja ajaa niille sallituissa paikoissa.

BUSSILLA

Kesärauhaan pääset kätevästi Fölin keltaisilla busseilla, jotka kulkevat keskustan kautta. Sataman, linja-autoaseman ja lentokentän väliä liikennöivät bussit (linja 1) kulkevat linnan ohi, pysäkki on linnan edessä. Linja 1 lähtee keskustasta Linnankadulta pysäkiltä T89.

Aikataulut ja reitit löydät täältä: https://reittiopas.foli.fi/

AUTOLLA

Parkkipaikkoja on hyvin rajoitetusti festivaalialueen lähistöllä, eikä festivaalilla ole järjestettyä parkkialuetta. Suosittelemmekin saapumaan festivaalialueelle kävellen tai julkisilla kulkuneuvoilla.

TAKSILLA

Festivaalin aikainen taksitolppa sijaitsee Forum Marinumin edustalla osoitteessa Linnankatu 72. Huomioithan, että Turun Linnan edessä ei ole takseille pysähtymispaikkaa.