Festivaali-info

KESÄRAUHA Music Festival 14.-15.6.2019

LISÄRAUHA 16.6.2019

Vanha Suurtori 3, 20100 Turku | info@kesarauha.fi
#kesärauha #kesärauha2019

Kartta

Liput

  • 1 päivän liput pe 50,00€
  • 1 päivän liput la (LOPPUUNMYYTY)
  • 2 päivän liput (LOPPUUNMYYTY)
  • Lisärauha su 40,00€

Kesärauhan virallisia lippuja myy Ticketmaster, tästä lippukauppaan »

Olethan varovainen lippukaupoilla, sillä sisään alueelle pääsee ainoastaan aidoksi todennetuilla Kesärauha-lipuilla.

Rannekkeenvaihto

Yhden ja kahden päivän liput ovat henkilökohtaisia ja ne vaihdetaan rannekkeeseen, jonka kanssa alueelta saa poistua tapahtuman aikana vapaasti.

Ranneke suositellaan vaihtamaan ennakkoon Kesärauha Storessa (Eerikinkatu 7b, 20100 Turku), joka on auki tapahtumaviikolla seuraavasti:

Ke 12.6. klo 12-20
To 13.6. klo 12-20
Pe 14.6. klo 12-20
La 15.6. klo 12-20

Tapahtuman aikana vaihto tapahtuu myös festivaalin pääportilla (Nunnakatu).

HUOM! LISÄRAUHA-lippua ei vaihdeta rannekkeeseen, ja tällöin sunnuntaina 16.6. sisään alueelle pääsee vain kerran.

Ikäraja

Kesärauhan ikäraja on K18. Kielto koskee myös sylivauvoja. Valmistaudu todistaaan ikäsi.

Portit

  • Pe 15.00 – 02.00
  • La 13.00 – 02.00
  • Su Lisärauha 15.00 – 22.00

Saapuminen festivaalialueelle

Suosittelemme saapumaan alueelle jalan, pyörällä tai julkisilla kulkuneuvoilla.

Kävellen

Festivaalialueena toimiva Vanha Suurtori sijaitsee noin 600 metrin päässä Turun Kauppatorilta. Helpoiten alueelle pääsee joko kävellen tai pyörällä Kauppatorilta Kirjastosiltaa tai Tuomiokirkkosiltaa pitkin. Tapahtuma-alueelle saapuessasi käytä suojateitä ja noudata liikennesääntöjä.

Polkupyörällä

Pääset kätevästi festivaalialueelle Föli-fillarilla. Lähimmät Föli-fillareiden asemat sijaitsevat Tuomiokirkkotorilla, Kirjastosillan kupeessa ja Turun kaupunginkirjaston edustalla Vähätorilla. Hyödynnä Kesärauhan alennuskoodi KESARAUHA19 ja saat kaupunkipyörän viikoksi käyttöösi -50% alennuksella. Käytä alennuskoodi Föli-fillareiden nettikaupassa 10.–16.6.

Tämän lisäksi Kesärauhan ilmainen ja vartioitu pyöräparkki päivystää koko festarin ajan Åbo Akademin talon edustalla (katso kartta).

Bussilla

Kesärauhaan pääset kätevästi Fölin keltaisilla busseilla, jotka kulkevat keskustan kautta. Aikataulut ja reitit löydät täältä: https://reittiopas.foli.fi/

Autolla

Parkkipaikkoja on hyvin rajoitetusti festivaalialueen lähistöllä. Turun keskustassa on useita maksullisia parkkialueita ja -halleja.

Taksitolppa

Lähin taksitolppa löytyy osoitteesta Aurakatu 8, kauppakeskus Forumin sisäänkäynnin läheltä.

Saapuminen Turkuun

Turkuun pääsee kätevästi junalla tai linja-autolla. Turun linja-autoasema sekä rautatieasema sijaitsevat lähellä keskustaa, kävelymatkan päästä kauppatorilta.

Turvallisuus

Saat tuoda alueelle yhden avaamattoman tai tyhjän, max. 0,5 litran läpinäkyvän pullon. Festivaalialueella on vesipisteitä, jossa voit täyttää oman pullosi. Pienet festarieväät, kuten voileivät, hedelmät, snacksit yms. ovat sallittuja.

Ethän tuo alueelle alkoholia, huumausaineita, lasipulloja, sateenvarjoja, selfietikkuja, retkituoleja, aerosoleja (esim. hiuslakka), terä- tai ampuma-aseita tai muita vaarallisia esineitä.

Porteilla tehdään turvatarkastus. Järjestyksenvalvoja tekee lopullisen päätöksen siitä, saako esinettä ottaa festivaalialueelle.

Stage diving ja crowd surfing ovat kiellettyjä yleisen turvallisuuden nimissä.

Kesärauha on syrjintävapaa festivaali ja liputamme tasa-arvon puolesta. Emme hyväksy minkäänlaista häirintää esimerkiksi sukupuolen, etnisen taustan, ihonvärin tai seksuaalisen suuntautumisen vuoksi. Mikäli kohtaat festivaalialueella ahdistavaa tai muuten epäsopivaa tai epäilyttävää käytöstä, kerrothan siitä heti järjestyksenvalvojalle.

Ensiapupiste

SPR:n ensiapupisteen löydät Pinellan vierestä, Itäisen rantakadun ja Uudenmaankadun risteyksestä. Hätätilanteessa soita 112.

Narikka

Tavarasi voit jättää narikkaan, joka sijaitsee Pinellan edustalla. Narikassa on mahdollista käydä myös alueelta käsin. Narikan hinta on 2€, käynti 1€.

Kuvaaminen

Järjestelmäkameralla kuvaaminen Kesärauhassa on kielletty. Myös droneilla kuvaaminen on kielletty, eikä niitä saa lennättää tapahtuma-alueen yläpuolella. Järjestyksenvalvojalla on oikeus kieltää kuvaaminen erityistilanteissa.

Median edustajat voivat hakea akkreditointia täältä.

Ekologisuus ja kierrätys

Kesärauha tekee yhteistyötä Saaristomeren suojelurahaston sekä Pidä Saaristo Siistinä ry:n kanssa, vaalien samalla ekologisuutta ja kestävää kehitystä. Ethän siis roskaa luontoa, vaan lajittelethan jätteesi niille varattuihin astioihin

Koska pyrimme minimoimaan kertakäyttöroskan määrää Kesärauhassa, tarjoamme festivaaleilla kestomuovituoppeja. Voit halutessasi lunastaa tuopin itsellesi muistoksi ja käyttää samaa tuoppia koko festivaalin ajan.

Panttipisteellä on jaossa myös Pidä Saaristo Siistinä ry:n taskutuhkiksia.

Maksaminen

Festivaalialueella käy yleisimmät korttimaksuvälineet, mutta varaathan mukaasi myös käteistä asioinnin helpottamiseksi. Lähin pankkiautomaatti löytyy Aninkaistenkadun ja Eerikinkadun kulmasta Tuomiokirkkosillan kupeesta.

Panttijärjestelmä

Festivaalialueelta ostettujen juomapullojen ja -tölkkien, sekä Kesärauha-kestomuovimukien pantti festivaalialueella on 1 € (pois lukien Kirjakahvilasta ja Löydöstä ostettuja juomia, jotka eivät sisällä panttia). Halutessasi voit valita pantiksi myös Estrellan pienen sipsipussin. Festivaalin mukeja, panttipulloja ja -tölkkejä otetaan vastaan alueen erillisissä palautuspisteissä sekä Pinellassa. Muut alueen ravintolat, kahvilat ja kojut eivät ota vastaan pulloja ja tölkkejä. Isommissa, esimerkiksi viini- ja kuohuviinipulloissa ei ole panttia. 

Esteettömyys

Pääportin ja Brinkkala Stagen lähistöllä kulkeminen on haastavaa mukulakivetyksen takia. Esteetön kulku Vanhalla Suurtorilla, Porthaninpuistossa sekä Teinin ja Löydön sisäpihalla. Invalipun ostaneet ohjataan saapumaan Pinella Stagen viereisestä portista, jonka yhteydessä on narikka. Alueelta löytyy invakoroke ja inva-WC.

Vastaamme mieluusti aihetta koskeviin tarkentaviin kysymyksiin: info@kesarauha.fi

Tupakointi

Tupakointi on kielletty kaikkien esiintymislavojen välittömässä läheisyydessä, teltoissa ja sisätiloissa. Tupakointi on sallittua vain merkityillä tupakointialueilla. Tumppaathan tupakkasi yleisiin tuhkakuppeihin tai omaan taskutuhkikseen. Huomioithan myös muut festarikävijät.

Alueella ei ole myynnissä tupakkatuotteita.

Merchandise-piste

Artistien ja Kesärauhan omia oheistuotteita voit ostaa merchandise-pisteeltä.

Myynnissä myös korvatulppia, joiden käyttö on suositeltavaa.

Löytötavarat

Löytötavaroita voi tiedustella narikasta festivaalin aikana. Jonka jälkeen niitä voi tiedustella:

Suomen löytötavarapalvelu
Kauppakeskua Länsi1
Viilarinkatu 5, 20230 Turku
Aukioloajat: ark 9-17.00, la 10-14.00
puh: +35860003391
www.loytotavara.net

Vapaaehtoishaku

Kesärauhan tämän vuoden vapaaehtoishaku on päättynyt. Mikäli olisit edelleen kiinnostunut vapaaehtoisuudesta, lähetä sähköpostia info@kesärauha.com

Kaikki pidempikestoiset harjoittelupaikat keväälle 2019 on täytetty.

Naapurit