Uutiset

SUOMEN TURKU JULISTAA KESÄRAUHAN

Kesärauha-festivaali ja Turun kaupunki julistavat yhdessä kesärauhan alkaneeksi 1. kesäkuuta alkaen. Kesärauhan julistus on saanut inspiraationsa kaikkien tuntemasta joulurauhan julistuksesta. Julistuksen on kirjoittanut toimittaja-kirjailija Laura Friman ja julistus sisältää myös vastuullisuutta ja suvaitsevaisuutta korostavan viestin.

Tänä vuonna kesärauhan julistuksessa on mukana kaikenikäisiä turkulaisia lausumassa kesärauhan sanomaa. ”Alkavan tapahtumakesän kynnyksellä on hyvä muistuttaa ja osallistaa kaikkia vaalimaan rauhaa, sillä sen aika on aina”, taustoittaa Kesärauhan taiteellinen johtaja Pietu Sepponen.

Kesärauhan julistus 1.6.2023

Kansalaiset, medborgare.

Tänä kesänä, jos universumi suo,kokoonnumme Suomen ikonisimpaan kaupunkiin, Turkuun, viettämään unohtumatonta tapahtumakesää. Ja julistetaan siis koko kesäksi täten yleinen kesärauha kehottamalla kaikkia tätä juhlaa asiaankuuluvalla rakkaudella viettämään.

Kesärauha ei vaadi viettäjältään hartautta tai hiljaisuutta. Se soi, tanssii ja syleilee.  Riehuu, lepää ja nauttii. Kesärauha nauraa, laulaa ja elää.

Kesärauha kantaa vastuuta ja kunnioittaa ympäristöään. Se vaalii Itämerta, jonka äärellä sitä vietetään. Se tahtoo, että meillä on tulevaisuudessakin planeetta, jolla juhlia.

Kesärauhassa kaikki ovat turvassa, tasavertaisia, eikä kesärauha syrji yhtäkään. Kesärauhaa julistetaan ja juhlistetaan aina yhdessä.

Tervetuloa Turkuun.

YHTEISTYÖKUMPPANIT

Uutiset