NÄE & KOE

Kesärauhassa aluetaide on keskeisessä osassa festivaalikokemusta. Taide antaa luvan nauttia, ihmetellä ja ihastella. Kesärauhan ohjelma koostuu niin taiteilijoiden luomuksista kuin yhteisötaiteesta.

pax.aestas

Pax.aestas on interaktiivinen proseduraalinen videomappaus, joka reagoi kokijoiden liikkeeseen ja läsnäoloon. Teoksen pohjalla oleva algoritmi pystyy tuottamaan noin 100 000 000 erilaista visuaalista variaatiota, jotka heijastetaan Turun linnan seinään. Teoksen on suunnitellut mediataiteilija Niko Tiainen.

ÅBØ LīT

Tapahtumataidekollektiivi Åbø Lit on dekoja, valaistuksia ja ruostuneita miekkoja rassaava ninjajengi. Kesärauhaan kollektiivi toteuttaa hiljaisen ja kulttuuriympäristöä kunnioittavan hyökkäyksen kohti Turun linnaa, kaupunkikulttuurimme kehtoa. Puiston puutkin lähtevät liikkeelle ja osallistuvat sielua puhuttelevalla läsnäolollaan festarikansan ilonpitoon. Moisia kestejä ei tässä linnassa olla ennen nähty.

FLOWER TOWER

”Flower Tower” teos muuttaa Turun Linnan tornin surrealistiseksi kanvakseksi, valon, värin ja muodon leikkikentäksi. Teos on reaaliaikainen ja alati muuttuva konstruktiivinen projection mapping installaatio. Teoksen teemat kunnioittavat rauhan ja rakkauden teemaa ja rakentaa siltaa uuden ja vanhan välille. Teos kunnioittaa ja arvostaa Turun  historiallista aluetta tuoden näkökulman uuden sukupolven pyrkimyksestä luoda rauhanomaisempi ja parempi maailma pysyväksi.

Teoksen toteuttaa turkulainen Jokojo Oy sekä VJ Turu Sanoma.

100%

Suurista tynnyreistä koostuva teos rakentuu solan muotoon johdattaen kävijän sisällä aukeavaan tilaan. Jätemateriaalista luotu teos nousee kävijän ympärille kuvastaen ihmisten tuottaman jätteen määrää. Vuonna 2018 yhdyskuntajätteen materiaalihyödyntämisen osuus oli n. 42 % ja energiahyödyntämisen osuus n. 58%. Tämä tarkoittaa että suurin osa yhdyskuntajätteestä poltetaan edelleen. Voimmeko onnistua materiaalin hyödyntämisessä paremmin ja saada pidettyä puhtaan materiaalin kierrossa pidempään?

Pidä Saaristo Siistinä -lounge

Kaikkien vesistöjen ystävien ympäristöjärjestö Pidä Saaristo Siistinä ry on Kesärauhan hyväntekeväisyyskumppani. PSS ry:llä on festarialueella Paratiisilavan vieressä oma lounge, jossa voit rentoutua keikkojen välillä räsymatoilla loikoillen ja väritellen roskaantumisaiheisia värityskuvia. Lisäksi loungesta voi noutaa itselleen Roope-siirtotatskan!

Lundström/Sillgren : Imitation 

Teoksessa pohditaan sitä, mitä tulevaisuuden luonto on. Tuotetaanko luontokokemuksia virtuaalisen maailmaan vai kloonataanko luonnon osia laboratorioissa? Onko luontoa enää mahdollisuus kokea samalla tavalla kuin nykyhetkessä?

Infinity mirrorissa toistetaan illuusiota luonnon jatkuvuudesta. 

Rauhanryijy

Teoksen materiaalit ovat kulkeneet erilaisten ihmisten päällä heidän poluillaan, kunnes ovat tulleet tiensä päähän. Rauhanryijy yhdistää muistot ja tarinat tasa-arvon, rakkauden ja rauhan symboliin. Rauhanryijyn kautta haluamme muistuttaa, että erilaisuuksinamme täydennämme kokonaisuutta. 

Rauhanryijyyn on käytetty noin yhden suomalaisen vuosittain pois heittämä määrä tekstiiliä. Materiaalit on saatu LSJH:n Kamu-keräyksestä.

Tekijät:Left Overs -kollektiivi

Project E18

Graffitiartistit: 3.10, Osmo ja +1

HALMESMAAX3 – Sukella paratiisiin – Dive Into Paradise

HALMESMAAx3 (s.2016) on taiteilijaryhmä, joka koostuu kolmesta sisaruksesta. Kolmikko yhdistää voimansa taiteen nimessä, ja synnyttää toiminnallaan uuden olomuodon – kolmipäisen olennon, joka yhdistää kolmikon mielen ja ajatukset samaksi luovaksi tajunnanvirraksi.

OP Turun Seudun Photobooth

Ikuista festarimuistosi ja voita mainio kesäfillari! OP Turun Seudun Photobooth -pisteellä voit napata kuvan sinusta ja festarikamuistasi, sekä osallistua Jopon arvontaan jakamalla kuvan Instaan #OPTurkuXKesärauha. Photobooth piste on avoinna Perjantaina 6.8. klo 15-19 ja Lauantaina 7.8. klo 13-18.

Kukitellen 

Tuore turkulainen yritys Kukitellen tuo festarialueen keskiöön mahdollisuuden toteuttaa itse Kesärauhan kesäisimmän asusteen – kukkaseppeleen.

Seppelepaja toimii hop in periaatteella, joten voit hypätä mukaan, milloin vain sinulle sopii! Fiilistele festaritunnelmaa samalla, kun annat luovuutesi kukkia.
Seppeleitä pääsee tekemään perjantaina ja lauantaina niin kauan kuin materiaaleja riittää.
Pajan hinta on 29€, sisältäen ohjeet sekä kaikki tarvittavat materiaalit.

Seppele on helppo toteuttaa ohjeiden ja valmiiden tarvikepakettien avulla. Pisteellä saa myös floristilta apua, mikäli sormi meinaa mennä suuhun.

Kukitellen on paikalla säävarauksella. Kukitellaan ja nähdään Kesärauhassa!

Cuitu

Cuitu on moderni asustebrändi, joka valmistaa kaikki tuotteensa ylijäämämateriaaleista kiertotaulouden periaattein. Cuitu käyttää materiaalinaan mm. sukelluspukutuotannon ylijäämää. Korkealuokkaisten materiaalien ansiosta, Cuidun tuotteet ovat laadukkaita ja jopa roiskeenkestäviä. Cuidun asusteet ovat urbaaneja ja unisex-henkisiä, ne sopivat tyyliin kuin tyyliin ja viimeistelevät myös festarilookin!

Tule tutustumaan ja nappaamaan mukaasi paikallisesti valmistetut suosikkiasusteesi Cuidun pop up -pisteeltä ja koe brändin urbaanit vibat vastapäisellä Cuitulavalla. Löydät samasta myyntipisteestä myös kaikki Kesärauhan merchandise-tuotteet.

Cuitulava on saanut inspiraationsa urbaanista ympäristöstä, ylijäämämateriaaleista, Cuidun tuotteiden designista ja yhteisöllisyydestä. Lavan edestä löytyvä urbaani katutaideteos on tehty yhdessä osana Vivid Music x Vulcan Spa -tapahtumaa, jossa tapahtumaan osallistuneet saivat itse spray-maalata taideteoksia valtavalle kankaalle. Lavan molemmilla sivuilla kohoaa Curious-laukkumme punonnasta inspiraationsa saaneet punontainstallaatiot. Kaikki kankaat, joita lavan somistamisessa on käytetty ovat peräisin eri ylijäämälähteistä, aivan kuten Cuidun tuotteetkin.